Upptäck gröna avenyn!

Följ med på en guidad visning av avenyns pop-up trädgårdar tisdagen den 2 augusti och byt till dig nya fröer och sticklingar i Green gothenburgs container vid Stora Teatern.

Fram till söndagen den 7 augusti är delar av Kungsportsavenyn i Göteborg omvandlad till en grön oas. Flera utställare visar genom pop-up trädgårdar längs avenyn sina idéer kring temat grön stadsutveckling. Följ med på en guidad visning av avenyns pop-up trädgårdar med Emma Naqvi från miljöförvaltningen tisdagen den 2 augusti klockan 14-15. Emma har under våren visat odlingstips på vår blogg, Sow-along med Emma. Guidningen är gratis och ingen anmälan krävs. Vi samlas vid Poseidonstatyn på Götaplatsen. Turen avslutas vid Stora Teatern där det finns möjlighet till fler gröna aktiviteter.

I Green Gothenburgs container vid Stora teatern finns GreenhackGBG på plats klockan 11-16. Här har du möjlighet att byta till dig nya fröer och sticklingar. Ta med dig fröer i kuvert märkta med växtnamn, alternativt sticklingar med något fuktbevarande omslag och ta med dig nya härifrån. Ett bra sätt att förnya sin odling helt gratis. Här kan du också passa på att få odlingsråd!

Här får du fler tips på gröna aktiviteter som Gothenburg Green World ordnar under året.

 

 

MENY