Shareleken fyller Göteborg

Nästa vecka kommer kärleken till stan. Det är dags för Shareleksveckan. Eller Global Sharing Week som den också heter.

sharelek.nu beskrivs veckan så här:

”Från att tidigare varit endast en dag, är det alltså i år en hel vecka som på många olika platser världen över ägnas åt att uppmärksamma fördelarna med kollaborativ ekonomi. Vi vill under veckan se till att så många som möjligt får en chans att upptäcka det rika utbud som finns i Göteborg, att knyta nya kontakter och förhoppningsvis skapa inspiration till nya verksamheter.

Mötet människor emellan är centralt inom den kollaborativa ekonomin, och vilket bättre sätt finns det än att mötas kring en måltid. Veckan inleds därför med ett knytkalas i Slottsskogen och avslutas med grillande och fest i Frihamnen.”

Veckoprogrammet innehåller bland annat en grundkurs i omställning, sakbytardag, Sommarträff med AIRBNB, baklavabakning med Tikitut, Kollaborativ frukost samt visning av filmen ”Dela är det nya äga” med workshop om hur vi kan underlätta för den kollaborativa ekonomin i Göteborg efteråt.

Spana in hela programmet på sharelek.nu/program och missa inte att flera av programpunkterna även finns som facebookevent, liksom veckan som helhet.

Veckan är ett samarbete mellan flera olika företag, organisationer och kommunala förvaltningar och leds av den ideella föreningen Kollaborativ Ekonomi Göteborg. Övriga arrangörer hittar du på sharelek.nu.

/Peter, projektledare

Dela:
MENY