Så fixar du en cykelvänlig arbetsplats

Avfallsfria Adas extrema utmaning att leva sopfritt en hel månad går mot sitt slut. Men det gör givetvis inte GreenhackGBG. Vi växlar i stället upp – och tar oss an resor och trafik som är aprils utmaning. Du kan förvänta dig mycket cykelpepp, kollektivtrafik och vårkänslor. Som vanligt börjar vi med ett frukostmöte, den här gången om hur din arbetsplats kan bli cykelvänligare.

Det är inte bara så att den som är smart cyklar till jobbet – man blir dessutom smartare av att cykla till jobbet! En färsk brittisk undersök­ning visar att den som cyklar till jobbet blir mer avstressad och koncentrerar sig bättre, och ju längre man cyklar, desto mer avstressad blir man. På köpet får man alla de andra fördelarna med cykling, att det är hälsosammare, billigare, klimatsmartare och i många fall dessutom snabbare än andra pendlingsalternativ. Ingen större nyhet, men drar din arbetsplats fördel av detta?

Den 8 april berättar Catarina Berglund, som arbetar med cykelfrå­gor på trafikkontoret, om trafikkonto­rets uppmuntran ”Cykelvänlig arbetsplats”. Passa på att cykla till föreläs­ningen så får din cykel en enklare service medan föreläsningen pågår. Ange det när du anmäler dig så vi vet hur många cyklar vi ska ta hand om.

Anmäl dig till frukostmötet här, och är du ännu inte GreenhackGBG-deltagare är du välkommen att anmäla dig till GreenhackGBG här – våra frukostmöten är främst till för deltagare.

När: Onsdag 8 april.
8.00–8.30 serveras ekologisk och etiskt märkt frukost
8.30–9.15 föreläser Catarina Berglund från trafikkontoret
Var: Miljöförvaltningen, lokal Bryggeriet, Karl Johansgatan 23.
Tänk på att: Frukostmötet är gratis men om du uteblir utan avbokning faktureras du 500kr. Antalet platser är begränsat så anmäl deltagande så fort som möjligt, men senast 23 februari.
Undrar du något? Ingrid Bohlin, ingrid.bohlin@miljo.goteborg.se, 031-368 38 42.

MENY