Retoy, GBG City Jam och GreenhackGBG på Kulturkalaset

Årets Kulturkalas är igång och vi skulle vilja lyfta ett par saker: Retoy, 5 grader och våra hållbarhetslöften.

I tur och ordning så är då Retoy en möjlighet för våra barn att få nya leksaker – utan att öka utsläppen. Upplägget är enkelt: Du tar med dig en eller flera leksaker dit och går hem med lika många nya. Förra året arrangerades tio Retoy i Göteborg, med följande fantastiska resultat:
Antal barn som bytt leksaker: 523
Totalt antal barn på aktiviteterna: 787
Antal leksaker som bytts: 3 450
Koldioxidbesparing i jämförelse med om leksaker köpts nya: 10 350 kilo

Så ta chansen att hitta lite nya leksaker tillsammans med ditt barn du också, Retoy hittar du på Kulturkalaset i Växthuset i Trädgårdsföreningen på fredag och lördag 12-19.30 och på söndag 12-18. Läs mer i Kulturkalasets program.

5 grader är Twisted feets nya projekt, en dansföreställning som handlar om klimatförändringarna och vill påverka åskådarna att agera. Det tycker vi är så bra att vi har gett dem fritt fram på vår Instagram, att berätta om sin föreställning, sin motivation att skapa den och sina förhoppningar att uppnå förändrade beteenden hos folk. De hänger där hela veckan, missa inte det!

Twisted feet är också på Kulturkalaset i morgon onsdag när de arrangerar GBG City Jam. Och då är givetvis vi också där. Du träffar oss i tältet i Bältesspännarparken och kan där avge ditt hållbarhetslöfte. Då gör du så att du väljer ett av de löften vi har tagit med oss, fotar dig själv med ditt löfte och delar bilden i sociala medier taggat med #greenhackgbg och #hejgöteborg. Vad lovar du att göra för en mer hållbar framtid? Vi finns på plats onsdag 12 augusti från 13 till sent på kvällen.

Här är löftena du kan välja mellan:
Jag lovar att…
Investera i solenergi/vindkraftsandelar
Energiinventera mitt hem
Tina fryst mat i kylen
Cykla till en plats som jag inte besökt tidigare
Köpa färre saker och samtidigt uppskatta det jag redan har
Arrangera eller delta i ett klädbyte med mina vänner
Bjuda en vän på vegetarisk middag
Välja mer eko och rättvist handlat
Byta till miljömärkta rengöringsmedel
Värma maten på porslin istället för plast i micron

Välkommen!

/Peter, projektledare

Dela:
MENY