Om GreenhackGBG

GreenhackGBG är Göteborgs Stads kanal för hållbara livsstilar, där medskapandet och görandet står i fokus. Vi tror att vi kan göra Göteborg hållbart tillsammans och bjuder in alla göteborgare att bidra med idéer, tankar och kunskap. Vi skapar en plattform för social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet genom att både prata om och driva på omställningen till ett mer hållbart Göteborg.

Namnet GreenhackGBG är sprunget ur så kallade ”lifehacks”, det vill säga smarta och enkla sätt att ta an och ta sig förbi vardagsutmaningar. Vi har utgått från samma idé fast med fokus på hållbara ”greenhacks” som delas i sociala medier under #greenhackgbg.

GreenhackGBG har nu utvecklats till en bred arena där många aspekter av hållbarhet uppmärksammas. Bli en del av gemenskapen och diskussionen idag och följ oss på Facebook och Instagram. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du information om vad som är på gång hos oss framöver.

Välkommen att anmäla dig till nyhetsbrevet här!

Tillsammans för ett hållbart Göteborg 

Vi vill att Göteborg ska bli en av världens mest progressiva städer inom hållbarhet och vara en föregångare i världen när det gäller att lösa de klimatutmaningar vi står inför. Idag överutnyttjar vi jordens resurser på ett ohållbart sätt och vi behöver därför börja göra smartare val i vardagen.

Omställningen till hållbara livsstilar kräver samarbete. GreenhackGBG vill gärna ta del av dina hållbara initiativ!

Kontakta oss på sociala medier eller via greenhackgbg@goteborg.se med dina idéer.
Tillsammans kan vi skapa ett Göteborg som är ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart.

MENY