Om GreenhackGBG

GreenhackGBG är Göteborgs Stads kanal för hållbara livsstilar. Hos oss kan du inspireras av nytänkare i framkant, anta utmaningar för en mer hållbar vardag, dela dina egna idéer och diskutera hållbarhet med andra.

Namnet GreenhackGBG är sprunget ur så kallade ”lifehacks”, det vill säga smarta och enkla sätt att ta an och ta sig förbi vardagsutmaningar. Vi har utgått från samma idé fast med fokus på hållbara ”greenhacks” som delas i sociala medier under #greenhackgbg.

GreenhackGBG har nu utvecklats till en bred arena där många aspekter av hållbarhet uppmärksammas. Bli en del av gemenskapen och diskussionen idag och följ oss på Facebook och Instagram. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du inspiration, tips och information om vad som är på gång hos oss framöver.

Välkommen att anmäla dig till nyhetsbrevet här!

TILLSAMMANS FÖR ETT HÅLLBART GÖTEBORG

Vi vill att Göteborg ska bli en av världens mest progressiva städer inom hållbarhet och vara en föregångare i världen när det gäller att lösa de klimatutmaningar vi står inför. Idag överutnyttjar vi jordens resurser på ett ohållbart sätt och vi behöver därför börja göra andra smartare val i vardagen.

Omställningen till hållbara livsstilar kräver samarbete. GreenhackGBG erbjuder inspiration och tips men vi är också intresserade av att ta del av dina egna hållbara initiativ. Kontakta oss på sociala medier eller via greenhackgbg@goteborg.se med dina idéer. Tillsammans kan vi skapa ett Göteborg som är ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart.

GREENHACKGBG ÄR EN DEL AV STADENS KLIMATARBETE

För att möta klimatutmaningarna har Göteborg Stad tagit fram ett klimatstrategiskt program. Programmet konkretiserar stadens arbete för en begränsad klimatpåverkan och innehåller ambitiösa mål som ska leda till ett koldioxidsnålt samhälle. En av strategierna i programmet kallas för ”Klimatsmarta göteborgare” och GreenhackGBG är en av de satsningar som görs inom detta område.

Här kan du läsa Göteborgs Stads övriga strategiska dokument inom miljö och giftfri vardag. Göteborgs Stads miljöprogram, Kemikalieplan för Göteborgs Stad och Åtgärdsprogram mot buller.

MENY