Kemikaliefria Karin sammanfattar: Här är mina bästa tips

Under juni och augusti månad har jag haft äran att blogga för GreenhackGBG som Kemikaliefria Karin. Jag vill tacka för denna utmaning. Det har gett mig en och annan tankeställare och lite mer jävlar anamma. Jag har genomfört saker som jag innan bara funderat på.

Jag har läst innehållsförteckningar, ställt massa frågor till företag, fått massa bra svar från företag. Jag har blandat min egen deodorant, mina egna städprodukter, rensat ur badrumsskåp. Jag har hittat produkter hemma som innehåller mikroplaster, allergena parfymämnen, hormonstörande konserveringsmedel och miljöfarliga antimjällämnen. Jag har tackat nej till massa onödiga plastsaker till barnen, ätit massa ekologiskt och kört på el. Att vara kemikaliefri är en utopi och inget självändamål men att välja bort dåliga kemikalier är ingen omöjlighet.

Här under har ni mina bästa tips, mina lärdomar och det jag tar med mig efter de här månaderna. Tack för mig!

/Kemikaliefria Karin

Kemikaliefria Karins 3 bästa tips för dig som vill kemikaliesanera hemma

Prova fler husmors/husfars recept, man kommer långt på salt, citron, ättika, vinäger, mandelolja och bikarbonat.
Var noga med vad du köper till dina barn eller ännu viktigare till dina ofödda barn.
Var en nyfiken konsument, ställ frågor, mejla till företag

Kemikaliefria Karins tre bästa lärdomar

Det är väldigt svårt för mig att leva utan schampo och balsam
Fossila drivmedel är också kemikalier
Allt innehåller inte farliga kemikalier

Tre saker Kemikaliefria Karin kommer ta med sig framöver

Välja bort tveksamma ingredienser i hygienprodukter
Elbilen
Jag kommer fortsätta att vara en jobbig/frågvis konsument

MENY