Kemikaliefria Karin goes elbil

Jag har haft en liten hemlighet, jag tänkte avslöja den nu. Jag kör bil till jobbet två dagar i veckan. Men nu ska jag testa en elbil.

Min kollega Eva har flera gånger under min kemikalieutmaning stuckit en armbåge i min sida och med viskande röst förklarat att diesel också är en kemikalie. Men jag har inte riktigt velat erkänna detta. Har liksom tänkt att diesel hör till en annan kategori av miljöproblem – klimatproblem.

Nu in i den sista skälvande veckan av kemikalieutmaningen har jag fått ordning på detta. Jag har vunnit en bil! I en vecka ska jag få köra en BMW i3 tack vare TelgeEnergi som i våras utlyste en tävling på temat förnyelsebar energi. Jag vann med detta fantastiska rim:

Sol, vind och vatten – jag lyfter på hatten
Olja, gas och kol måste bort om vi ska nå våra koldioxidmål

Nästa månad är det tema resor här på GreenhackGBG, då blir det mer om elbilar och laddinfrastruktur. Men nu ska jag köra en runda!

/Kemikaliefria Karin

MENY