Här hittar du allt som händer i Göteborg

Nu finns stadens alla aktiviteter samlade på ett ställe. Bland 3 000 evenemang per termin kan du välja och vraka vad du vill göra. Välkommen till kalendarium.goteborg.se.

Lovaktiviteter, medborgardialoger, lokala utställningar och arrangemang. Kultur- och naturaktiviteter och öppna nämndmöten, såväl som hälsotekens och kulturhusens arrangemang, museernas program och fritidsgårdarnas lovaktiviteter. Totalt sett handlar det om flera tusen evenemang varje år som nu finns samlade på samma ställe, något som inte har funnits tidigare.

– Det närmaste var Göteborg & Co:s kalendarium som främst vänder sig till besökare. I övrigt har vi fått förlita oss på externa aktörer, säger Niina Jurvelin, webbstrateg som varit med och utvecklat det nya kalendariet, till vartgoteborg.se.

I artikeln på vartgoteborg.se kan man också läsa att informationen i kalendariet är tillgänglig för vem som helst som så kallad öppen data. Det innebär att även externa aktörer kan använda informationen om de vill sprida den i sina kanaler, eller skapa nya tjänster som appar.

– Det skulle vara jätteroligt att se vad deltagarna i det stora hacket på Nordic open data week skulle göra med den här informationen. Det är väldigt efterfrågad information, det vet vi sedan innan, säger Niina Jurvelin till webbtidningen.

Givetvis kommer även vi på GreenhackGBG framöver lägga in våra frukostmöten och andra evenemang i stadens nya kalendarium.

/Peter, projektledare

Dela:
MENY