Café Planet för dig som vill ställa om din energi

Är du lockad av energiomställningen men vet inte riktigt hur du ska gå till väga? Gå då på Café Planet på Ekocentrum som pratar om just detta nästa onsdag 28 oktober. Då får du också träffa en nystartad förening för de som vill engagera sig lokalt för energiomställningen.

Det är Studiefrämjandet som arrangerar kvällen och så här skriver de i Facebookeventet, som är värt att hålla koll på om du är intresserad av kvällen:

”Under invigningen av årets Framtidsveckan i Göteborg fick Johan Ehrenberg oss alla att känna oss som möjliga solrevolutionärer, och pratade om att varje solcell vi sätter upp är en solcell som puttar ut kol och olja någonstans i det internationella energinätet.

Energifrågan kan kännas svår att ta sig an från gräsrotsnivå eftersom den är teknikintensiv och kräver stora investeringar, därför tar vi inspiration från Greensburg i Kansas som drabbades av en häftig tornado 2007, som ödelade stora delen av staden. Efter det tog man chansen att i återuppbyggnaden av staden, ställa om till 100% förnybart. Vi visar filmen The future of energy.

Och för de som vill engagera sig lokalt i energiomställningen, så har det bildats en ny förening som heter Energi & hållbarhetsforum väst. De kommer och säger hej, och berättar kort om sin tilltänkta verksamhet och hur man kan engagera sig!”

MENY