Bilfria Bilén är kär

Ingen bilkörning på en vecka och det är… underbart! Jag har inte bara vinkat hej då till bilen utan också tagit avsked av svettpärlor längs ryggraden, stressade lämningar och dyra parkeringsavgifter.
Jag är förälskad.

Och det gäller inte bara mig. Hela familjen är såld. Sambon och jag möts i dörren bara för att lämna över cykelnyckeln. Barnen rusar ut på morgonen för att hoppa in i ”bussen”, och min son tycker att vi ska sälja bilen.

Så här tycker barnen

Till en början var det lite ovant. Att cykla på tre hjul är inte det samma som att cykla på två. Det känns lite skumpigare och lutar vägen så lutar jag. Det är också lite lurigt att svänga. I början fick jag ta ut svängarna ordentligt för att komma runt hörn.

Men när den nya tekniken sitter så infinner sig frihetskänslan. Lite elskjuts i uppförsbacken och cykeln tar fart. Ta en sväng genom Slottskogen, upp för backen vid sälarna och ner förbi pingvinerna. Cykelturen blir som en uteritt istället för ett träningspass.

Vad är haken då? Storhandlingen beställde vi på nätet och fick det hemkört så det var inte heller ett problem. Veckans enda riktiga utmaning var när barnens farmor ringde och vill ha hjälp att skjutsa några tavlor till en utställning. Sambon, tog ett djupt andetag och tittade ut på bilen som stod parkerad på uppfarten. Sen erbjöd han sig att köra tavlorna med lastcykeln. ”Nej tack, sa farmor”. Konstverk är känsliga ting.

Nästa vecka ska vi ha en familjetävling. Vem tar sig snabbast till Stadsteatern från dörr till dörr – bil eller ellastcykel?

Jag ska också försöka ta reda på hur många som vill ha bilpool i Grimmered och Ekebäck. Det behövs runt 10 familjer för att ett bilpoolskooperativ ska ställa en bil i området och 40 familjer för att ett företag (som sköter allt det praktiska) ska ställa 2 bilar där. Är du intresserad – skriv en kommentar på facebook eller mejla greenhackgbg@miljo.goteborg.se

 

 

 

Dela:
MENY