Åsas kulturtips: Konst, ö-fest och nya titlar på biblioteken

Kulturen och konsten flödar Göteborg. Under utomhuskalas och diverse festivaler, har scen och salong redan öppnat upp för publiken. Här kommer några guldkorn för kommande period.

Konstepidemins dag 26 augusti

Ovanför Linnéplatsen på Konstepidemin firas dagen med öppna ateljéer, performance, filmvisning och asfaltsmålning, anarkistiska blommor och dansande systrar. Besök samlingsutställningen Late summer art show i galleri Konstepidemin. Testa din orienteringsförmåga för att upptäcka konsten i Konstepidemins KonstZOO(n), gå på filmfestival och mycket mera! Fri entré.

Invigningen erbjuder föreställningen Birollen och Musikanten,kl 16.00 på utomhusscenen vid hus 4, med Bronja Novak Lindblad och Erik Dahl från Big Wind. Sedan följer låtar ur föreställningen Hungriga Hjärtan – Springsteen på svenska med Göteborgsgruppen My Quiet Companion – Sofia Ekberg, Patrick Rydman och Henrik Cederblom.

Ö-festen på Ringön 3 september

Lördag 3 september blir det stor gatufest och marknad på Ringön. Hela Järnmalmsgatan längs med älven förvandlas till en stor fest med livemusik, en Ringöloppis där flera företag på ön gjort vindsröjning och lagerrensning, matmarknad med Global Picnic, frukt och grönt från odlare på Hisingen, Järnhallens Hall of Fame har vernissage. Det blir parkour med Stampede som bjuder in besökare att delta. När det mörknar blir det utomhusbio ihop med Göteborg Film Festival. Fri entré.

Majornadagen 2016 10 september

Årets Majornadag, lördag 10 september kl.11-15 på Karl Johans torg, har ekologiskt tema i år och bjuder på uppvisningar, loppis, scenframträdanden, god mat, livemusik, prova-på-aktiviteter, utställningar och fotbollscuper. En folkfest vi skapar tillsammans! Fri entré.

Litteratur – nya titlar

September är i antågande – för många göteborgare är bokmässan tradition. Ett superhållbart sätt som håller läslusten igång är att låna böcker på bibblan. För att få koll på det senaste och kanske hinna läsa ikapp i bokutbudet finns senaste släppen på Stadsbiblioteket Göteborgs webbsida Nya titlar. Fördel: låna böcker på bibblan är gratis!

/Åsa Nohlström, kulturförvaltningen

Foto ur föreställningen Birollen och Musikanten av Lina Ikse Bergman.

MENY