Åsas kulturtips: West Pride, nationaldagsfirande och Sommarunderhållningen

Juni månad bjuder på underbara kulturaktiviteter utomhus för alla åldrar. Här ett axplock programpunkter, festivaler och firanden som erbjuder spännande innehåll och skön gemenskap.

West Pride 8-12 juni 2016 tar form!

Göteborgs färggladaste festival med över 500 regnbågsflaggor runt om i stan, 250 programpunkter, över 200 volontärer och tusentals besökare. Till West Pride är alla välkomna och nästan allt har fri entré. Du hittar programmet på westpride.se/program.

Måndag 6 juni kl 14-17 Fira nationaldagen i Hammarkullen

Fira Sveriges nationaldag tillsammans med Sommarunderhållningen på Hammarkulletorget. Musik med Sekou Koyate, dans och aktiviteter för hela familjen: traditionell flagghissning, folkdansuppvisning med Club Deportivo Libertad, nycirkusshow och workshop med Cirkus Unik, ansiktsmålning för alla barn, och musikunderhållning med Mjörnsextetten. Fri entré.

Sommarunderhållningen i samarbete med lokala föreningar, Bostadsbolaget, Göteborgslokaler, SDF Angered och Hammarkullens Folkets hus.

Sekou Koyate är också känd som ”The Jimi Hendrix of the Kora” vilket beskriver hans okonventionella spelstil och sköna musikmix. Då Kouyate kopplar det guineanska musikinstrumentet till sin wha-wha-pedal flödar funkiga rytmer ut i andra änden. När bandet Electric Cora Groove börjar spela är det svårt att stå still.

CDC Libertad Denna färgsprakande kulturförening uppträder på festivaler och karnevaler och deltar även i tävlingar runt om i världen. CDC Libertad dansar in sommaren med bolivianska folkdanser på högsta nivå.

Cirkus Unik är en cirkusskola för barn som vill lära sig akrobatik, jonglering, luftakrobatik och pyramider. Här kittlas barnens fantasi och vi skapar gemenskap och tillit tillsammans. Av och med Elin Lütke och Jailton Carneiro.

Måndag 11 juni klockan 12–19 Positivparkens dag i regnbågens färger

Kom och fira Positivparkens dag, en heldag med roliga överraskningar i parken för både små och stora! Musik, teater, workshops och aktiviteter. Gå med i festparaden som startar 13.00 och som leder till en rad olika händelser! Ta med picknick-korgen och kom ut i parken!

Festparaden leds av Drum Corps, Varieté Vagant och Steampunk Götheborg!
Det blir textilworkshop, trollerimingel, musik, sagor och show. Fri entré. Mer info i eventet på Facebook.

Onsdag 22 juni klockan 10.30 Barnföreställning i Eriksbo fritidspark

Sommarunderhållningen presenterar Longkalsong – Live. Från 3 år. Fri entré.

Välkommen till en konsert med allsång och mycket rörelser. Vi följer med Tompa & Mackan på sångäventyr, där alla får sjunga med och föreslå vart vi ska åka! Som vanligt bjuds det på underfundiga och trallvänliga låtar som tilltalar både barn och vuxna.

På scen: Tomas Edelgård på sång, dragspel och simfot, samt Marcus Sigvardsson på gitarr och sång.

Fredag 24 juni klockan 16 Midsommarafton framför Björngårdsvillan i Slottsskogen

Festligheterna startar klockan 16 och det blir traditionell dans, sång och lekar kring midsommarstången med Sommarunderhållningen och Folkdanslaget Näverluren. Fri entré.

/Åsa Nohlström, kulturförvaltningen

Dela:
MENY